Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Kick-off wijklopen: samen bewegen en de stad ontdekken

30/05/2024

In samenwerking met Sportbedrijf Arnhem, wordt er dit jaar een bijzondere reeks wijklopen georganiseerd ter voorbereiding op de Mini Airborne Freedom Run (AFR). Dit initiatief wordt ondersteund door een speciaal ontworpen stempelkaart (De Run4Fun Stempelkaart), die de betrokkenheid van basisschoolleerlingen in Arnhem moet vergroten.

Officiële Kick-off
De officiële kick-off van de wijklopen vond plaats op woensdag 22 mei op Sportpark Schuytgraaf. Tijdens de kick-off gaven Wethouder Sport Bob Roelofs, directeur Esther Gerritsen en een afvaardiging van Sportbedrijf Arnhem op ludieke wijze het startschot voor de eerste loop in de wijk Schuytgraaf.

Samen sporten in de wijk
De wijklopen zijn lokale hardloopevenementen voor kinderen in verschillende wijken van Arnhem. Met de Run4Fun Stempelkaart kunnen kinderen stempels verzamelen en de stad ontdekken door deel te nemen aan acht wijklopen en de Airborne Freedom Run. Deelname aan acht van de negen evenementen is gratis; alleen voor de Airborne Freedom Run wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Het belang van de stempelkaart
De stempelkaart speelt een cruciale rol in dit project. Het verbindt de wijklopen met de Mini Airborne Freedom Run, onderdeel van de grotere Airborne Freedom Run, en moedigt kinderen aan om meer te bewegen en gezond te blijven. Het helpt hen ook de rijke geschiedenis van Arnhem te ervaren. Door aan meerdere wijklopen deel te nemen, maken kinderen kans op leuke prijzen, zoals een BMX-clinic, een nieuwe fiets, hardloopschoenen of wedstrijdkaarten voor Vitesse. Vanaf vier stempels zijn er al prijzen te winnen.

Sportbedrijf Arnhem & Airborne Freedom Run
De wijklopen zijn een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen Sportbedirjf Arnhem en de Airborne Freedom Run. Laurens van Waardenburg, Manager Events Papendal en organisator AFR, over het initiatief: ‘’Het is geweldig om te zien hoe goed de samenwerking verloopt. De Run is van en voor Arnhemmers, en samen maken we het een succes! Complimenten aan Dirk Leenders en Frank Futselaar, de drijvende krachten achter de wijklopen. Ons gezamenlijke doel is om kinderen in beweging te krijgen. Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien en zich ontwikkelen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. We moeten ons blijven realiseren dat vrijheid, al 80 jaar lang, een groot goed is!“

Klik hier voor meer informatie over de wijklopen.

Meer informatie over de Mini Airborne Freedom Run?*

*Kinderen die meedoen aan de AFR kunnen op zondag 15 september samen met één begeleider gratis met de BRENG bussen naar de markt in Arnhem reizen.