Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Jaarthema

Ieder jaar hebben we een jaarthema dat we verbinden aan de Airborne Freedom Run. Het thema van 2023 was: Meer dan woorden.

Dit jaar lanceren we het thema: Vrij, om het juiste te doen!

“Freedom, to do what’s right” het jaarthema uitgelegd:

Als mens hebben we allemaal een verlangen naar vrijheid; niet alleen vrij zijn van beperkingen, maar ook de mogelijkheid om het goede te doen. De Airborne Freedom Run, die zich in de historische omgeving van de slag om Arnhem afspeelt, benadrukt deze interpretatie van vrijheid.

“Freedom, to do what’s right” is meer dan een slogan; het is een manier van leven die ons aanspoort om bewust met onze vrijheid om te gaan. Het herinnert ons aan de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het navigeren van onze vrijheid.

Vrijheid is niet zomaar de vrijheid om alles te doen wat niet verboden is zonder acht te slaan op anderen. Het is evenmin de vrijheid die overblijft wanneer je je van de buitenwereld terugtrekt in je privéleven.
-Alexis de Tocqueville

De Airborne Freedom Run biedt een kans om stil te staan bij de kostbaarheid van onze vrijheid en te overwegen hoe we die vrijheid kunnen gebruiken om een positief verschil te maken in de wereld. Het is een moment om te herinneren, te eren en geïnspireerd te raken.

Door deel te nemen aan de Airborne Freedom Run 2024, dragen we bij aan een levende herinnering. Het vraagt vastberadenheid aan het thema ‘Run to Remember Freedom’. Onderga, beleef, zweet, sta stil en zie af! En dat alles in de historische omgeving van de Slag om Arnhem. Een plek waar vele offers zijn gebracht om vrijheid, vrede en veiligheid mogelijk te maken. En waar de prijs die hiervoor betaald is, nog steeds zichtbaar is in de littekens van de stad en de omgeving.

In beweging voor vrijheid!

Maak kennis met de Airborne Freedom Run. Dé run waar woorden omgezet worden in daden. Doe mee en voel de kracht van je eigen inzet. Vergeet niet waar we vandaan komen en wat we hebben moeten doorstaan om hier te zijn. Sta stil bij het verleden en ren voor de toekomst.

Bijbehorende tags

Battlefield Historie Slag om Arnhem