Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Jaarthema

Het jaarthema in 2023 was...

Ieder jaar hebben we een jaarthema die we verbinden aan de Airborne Freedom Run. Het thema van 2023 was: Meer dan woorden. 

Meer dan woorden… het jaarthema uitgelegd:
Leven in vrijheid is voor Nederlanders ontzettend belangrijk. We zien het als een van de kernwaardes van ons land. Maar hoever gaan wij om deze vrijheid te beschermen? Zijn wij bereid om voor onze vrijheid te vechten? Wist je dat slechts 16% van de Nederlanders bereid is om te willen vechten voor deze vrijheid? Hieruit blijkt dat het belang van vrijheid voor veel Nederlanders voornamelijk bij woorden blijft. Dit terwijl de oorlog in Oekraïne ons voor het eerst in jaren dwingt om een prijs voor vrijheid te betalen. Nu nog in financiële en morele steun, maar er is geen garantie dat het hier bij kan blijven…

Het verschil tussen belang hechten aan vrijheid, vrede en veiligheid én je daadwerkelijk in willen zetten om het verschil te maken, kan overbrugd worden door bewustwording dat deze kernwaarde niet vanzelfsprekend is. De Airborne Freedom Run zet zich in voor deze bewustwording door deelnemers te laten voelen dat je alleen door moeite te doen, dingen krijgt die de moeite waard zijn. Het blijft niet alleen bij mooie woorden. Wij komen in beweging.

En daardoor is meedoen aan de Airborne Freedom Run niet vrijblijvend. Het vraagt vastberadenheid aan het thema ‘Run to Remember Freedom’. Onderga, beleef, zweet, sta stil en zie af! En dat alles in de historische omgeving en context van de Slag om Arnhem. Een plek waar vele offers zijn gebracht om vrijheid, vrede en veiligheid mogelijk te maken. En waar de prijs die hiervoor betaald is, nog steeds zichtbaar is in de littekens van de stad en de omgeving.

Stay tuned voor het thema van 2024!

In beweging voor vrijheid!

Maak kennis met de Airborne Freedom Run. Dé run waar woorden omgezet worden in daden. Doe mee en voel de kracht van je eigen inzet. Vergeet niet waar we vandaan komen en wat we hebben moeten doorstaan om hier te zijn. Sta stil bij het verleden en ren voor de toekomst.

Bijbehorende tags

Battlefield Historie Slag om Arnhem