Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Over ons

Run to remember freedom

Elk jaar staan we hardlopend stil bij de Slag om Arnhem. Het historische moment waarop de Arnhemmers dachten dat het hun bevrijdingsdag zou worden, maar omsloeg in een vernietigende mokerslag. De stad lag te roken, mensen waren gewond, verward, wanhopig en trokken massaal de stad uit. De droom over vrijheid sloeg om in een nachtmerrie.

Ook nu is het thema vrijheid actueel. Weer. Nog steeds. Want we maken weer oorlog mee en vluchtelingen blijven ons land binnen komen.

Vrijheid is een groot goed. Maak niet de vergissing om te denken dat vrijheid om te kunnen zijn wie je bent vanzelfsprekend is, ook al leef je al sinds je geboorte in een vrij land. Vrijheid moeten we koesteren en bewaken, we moeten er actief aan werken. Wij doen dat door ons in te spannen: wij beleven én herinneren vrijheid bij de Run to Remember Freedom.

Arjan de Vries, namens het Stichtingsbestuur

Organisator Papendal

Het hardloopevenement: “Bridge to Bridge: Run to remember freedom” is in een nieuw jasje gestoken. Dit welbekende Arnhemse hardloopevenement draagt nu de naam Airborne Freedom Run. Hiermee is een algehele nieuwe koers ingeslagen door de Stichting en organisatiepartner Papendal. De Airborne Freedom Run is hét hardloopevenement van de Airborne Region.

Jochem Schellens, Directeur National Sportcentrum Papendal: “Wij vinden het, als Papendal zijnde, ontzettend belangrijk om betrokken te zijn bij de organisatie van de Airborne Freedom Run omdat wij met ons sportcentrum in het hart van deze historische Airborne Regio zitten. Met deze (trail)runs treden we in de voetsporen van de geallieerden en staan we stil bij onze vrijheid. We herdenken de slachtoffers tijdens de historische route richting de brug en concluderen dat dit evenement voor een heel breed publiek toegankelijk is. Waar anders beleef je topsport en cultuur van zo dichtbij?”

Bijbehorende tags

Organisatie Stichting