Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Herdenken in beweging – Het verhaal van Frank Futselaar

07/12/2023

In 2014 heeft Frank Futselaar, Nederlandse Atleet, op 22-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen ingeruild voor hardloopschoenen. Op 10 september stond Frank, werkzaam bij Sportbedrijf Arnhem, aan de start van de 10KM run. “Hardlopen is een passie geworden die centraal staat in mijn leven en waar ik het beste uit probeer te halen”. Als ervaren hardloper en betrokken Arnhemmer deelt Frank zijn motivatie, ervaringen en waardevolle inzichten over deelname aan dit historische hardloopevenement.

Betrokken bij de stad Arnhem
Toen Frank werd gevraagd naar zijn motivatie om deel te nemen aan de Airborne Freedom Run, gaf hij aan dat het evenement niet slechts een sportgelegenheid voor hem is. Hij vindt het een prachtige manier om stil te staan bij het verleden. “Ik wil herdenken wat er is gebeurd in en rond Arnhem. Helemaal vandaag de dag met de oorlogen in de wereld.” De betrokkenheid van Frank gaat verder dan persoonlijk eerbetoon. Hij wil graag Arnhemmers in beweging krijgen en de Airborne Freedom Run is daar een mooie gelegenheid daarvoor. Daarnaast ziet hij de run als een kans om de jeugd te inspireren tot sport en ze te verbinden met hun stad. Volgend jaar is Frank nog meer betrokken bij de Airborne Freedom Run. “Voor de kinderen kan de Airborne Freedom Run een platform zijn om te beginnen met sporten, maar ook om betrokkenheid te creëren bij de stad. Dat vind ik heel tof.”

Een historische betekenis
Voor Frank is de Airborne Freedom Run niet zomaar een hardloopevenement. “Voor mij persoonlijk is de Bridge to Bridge, voorloper van de Airborne Freedom Run, het begin van mijn hardloopcarière geweest als kind.” Ook was zijn familie betrokken bij de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Arnhem. “Om die redenen is het voor mij heel speciaal om én met mijn sport bezig te zijn, maar ook de slag om Arnhem te herdenken en te lopen in vrijheid. De soldaten in de Tweede Wereldoorlog konden dat niet doen. Zij hebben voor ons gevochten, en dat is heel erg bijzonder.”

Deelnemen aan de Airborne Freedom Run
Frank benadrukt dat het hardloopevenement meer is dan alleen een wedstrijd of een persoonlijke uitdaging. Hij nodigt anderen uit om deel te nemen en benadrukt dat het veel voordelen met zich meebrengt.” Je kunt je rondom de wedstrijd maatschappelijk inzetten, zowel persoonlijk als in de breedte door te herdenken en andere mensen te motiveren om in vrijheid te lopen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid.’’ Genoeg redenen dus om je in te schrijven voor de Airborne Freedom. Sta jij op 14 en 15 september 2024 ook aan de start? Noteer de data alvast in je agenda!

Wil je op de hoogte blijven van alle informatie rondom de Airborne Freedom Run 2024?
Houd onze website in de gaten en volg ons op social media.