Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Vrijheid, Verbinding en Vitaliteit: een Interview met Fabian Bovenlander over de Airborne Freedom Run

13/06/2024

Op 15 september 2024 gaat de Airborne Freedom Run van start, hét hardloopevenement van de Airborne Regio. We spraken met Fabian Bovenlander, directeur van Van Wijnen Arnhem (en hoofdsponsor), over zijn inzichten en betrokkenheid bij de Airborne Freedom Run. In dit interview deelt hij zijn persoonlijke kijk op vrijheid, de waardevolle samenwerking tussen Van Wijnen en de Airborne Freedom Run/Papendal en zijn verwachtingen voor dit jaar.

Als directeur van Van Wijnen Arnhem, hoe definieer jij persoonlijk vrijheid?
We leven in een land waarin we zelf kunnen bepalen wat we doen, wanneer we dat doen, hoe we dat doen en met wie. Dit is voor de meeste Nederlanders een vanzelfsprekendheid terwijl deze vrijheid in landen om ons heen steeds vaker ter discussie staat of zelfs afgenomen wordt. Dit is een groot goed waar we ons wel eens wat vaker bewust van mogen zijn.

Kun je ons meer vertellen over de samenwerking tussen Van Wijnen en de Airborne Freedom Run en hoe deze samenwerking bijdraagt aan de missie/visie en waarden van Van Wijnen?
Van Wijnen en ‘hardlopen in Arnhem’ hebben al een lange historie samen. Bij de voorganger van de Airborne Freedom Run was Van Wijnen lange tijd betrokken als sponsor. Vanaf 2022 is de Airborne Freedom Run ontstaan waarmee direct helder was dat wij ons hier aan wilden verbinden als hoofdsponsor. Met dit hardloopevenement komen een aantal zaken samen die goed aansluiten bij waar Van Wijnen voor staat. Vrijheid, Verbinding en Vitaliteit komen samen in één evenement. Drie belangrijke elementen die ook ons helpen om dagelijks ons werk op een energieke manier te doen, ook wanneer dit niet altijd vanzelf gaat. Zo kunnen we blijven bouwen aan ruimte voor een beter leven, ook in de regio Arnhem.

Vorig jaar hebben jullie deelgenomen aan de business run met collega’s, hoe kijk je daarop terug?
Fantastisch om zoveel relaties en collega’s te zien die zich letterlijk in het zweet hebben gewerkt tijdens de editie van vorig jaar. Met temperaturen boven de 30 graden was dit voor velen een serieuze opgave. Na het inspannende deel hebben we de ervaringen gedeeld onder het genot van een drankje en bitterbal, dit was zeker even zo mooi.

De businessrun is een unieke beleving voor bedrijven. Waarom zouden bedrijven in de regio mee moeten doen met een team volgens jou?
De Airborne Freedom Run is een evenement dat inspireert, sportief uitdagend is en zorgt voor verbroedering. Het geeft letterlijk energie om met een groep collega’s of relaties toe te werken naar deze loop in september. Dit is veel meer dan een hardloopevenement alleen.

Wat zijn jullie verwachtingen van de Airborne Freedom Run dit jaar?
Bij Van Wijnen houden we er van om de lat hoog te leggen. Het is mooi om te zien dat we in Papendal, de organisator van de AFR, een gelijkgestemde partij vinden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de editie van 2024 die van vorig jaar overtreft. Wij zullen in ieder geval weer met een grote delegatie aan de start staan.

Een boodschap voor mensen die nog twijfelen om in te schrijven?
Dit evenement heeft voor iedere loper wat wils. Daarnaast is het veel meer dan alleen een hardloopevenement wat een mooie plek heeft in de Airborne maand in onze regio. Dus in dit geval: bij twijfel gewoon doen!