Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Een samenwerking met diepgaande impact – Graafschap College

10/01/2024

Een van de waardevolle samenwerkingen van de Airborne Freedom Run is met het Graafschap College, een opleidingsinstelling dat streeft naar maatschappelijke relevantie. In september 2023 mochten studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) een bijdrage leveren aan de Airborne Freedom Run. De Veva opleiding bereidt jongeren voor op een baan bij Defensie. Samen willen zij zich inzetten voor vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten. Toby Klaassen, projectleider van de sector zorg, welzijn en sport: “De Airborne Freedom Run is een maatschappelijk relevant project dat niet alleen de verbeelding van de studenten aanspreekt, maar wat ook een diepgaande impact heeft.”

Professionele ontwikkeling van studenten

De VeVa studenten konden bij de Airborne Freedom Run werken aan hun professionele ontwikkeling. “Het leren in de praktijk maakte de taaie theorie voor de studenten tastbaar, waardoor het beroep waar de studenten voor worden opgeleid betekenis kreeg. Dat vergeten de studenten hun leven lang niet meer.”  Studenten van de VeVa beleefden samen met hun docenten een mooie prestatie door hun inzet. “Het bezoek aan de begraafplaats, de getoonde beelden en de emotionele impact gedurende de dag hebben ook invloed gehad op de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten.”

Terugblik op de eerste editie

Toby Klaassen kijkt met tevredenheid terug op de eerste editie van de Airborne Freedom Run. “Door het meemaken van deze eerste editie zien we voor de volgende editie nog meer kansen voor meer studenten en studenten van andere opleidingen van het Graafschap College in de breedte.” De deelname van de studenten aan de Airborne Freedom Run bood niet alleen inzicht in de logistieke aspecten van een groot evenement, maar belangrijker nog, het herdenken van momenten uit de oorlog die impact hebben op hun persoonlijke vorming als mens in het toekomstig beroep. “Als mbo-school hebben we een drievoudige opdracht: opleiden voor doorstroom, voor werk en voor goed burgerschap. Juist met dit derde deel is er een raakvlak met de Airborne Freedom Run.”

Het partnerschap tussen Graafschap College en de Airborne Freedom Run illustreert niet alleen het belang van praktijkgericht leren, maar ook hoe een maatschappelijk relevant project diepgaande impact kan hebben op zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. De volgende editie belooft meer kansen en groei, waarbij de studenten van het Graafschap College een blijvende bijdrage leveren aan dit betekenisvolle evenement.