Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

De onmisbare helden achter de Airborne Freedom Run – Terugblik met Eva

28/11/2023

In september vond de Airborne Freedom Run plaats in Arnhem. Achter de schermen van dit evenement waren er helden die niet aan de startlijn stonden, maar die onmisbaar waren voor het succes van de run: de vrijwilligers. Een van deze toegewijde vrijwilligers is Eva.

Van deelnemer naar vrijwilliger
Als fervent hardloper en trouwe deelnemer aan de jaarlijkse Airborne Wandeltocht, sprak de Airborne Freedom Run Eva meteen aan. “En ook nog in mijn eigen woonomgeving. Hoe leuk is dat!” Via Eventmakers meldde Eva zich aan als vrijwilliger wat haar de mogelijkheid bood om op een andere manier betrokken te zijn bij een gedenkwaardig evenement. Voor Eva was het een kans om haar passie voor hardlopen te combineren met vrijwilligerswerk en zo een bijdrage te kunnen leveren.

Veelzijdige taken en onvergetelijke momenten
Gedurende het evenement nam Eva verschillende taken op zich. Ze hielp bij de opbouw van de start- en finishlocatie, reikte medailles uit, assisteerde bij het opzetten van het water-uitdeelpunt en deelde na de finish verfrissend water uit aan gefinishte lopers. Daarnaast was ze betrokken bij de registratie en nam ze portofoons in ontvangst. Haar vrijwilligerswerk bood haar niet alleen een gevarieerde ervaring, maar stelde haar ook in staat om nieuwe vaardigheden op te doen en inzicht te krijgen in de complexe organisatie van een groot evenement. “Heel waardevol!

Tijdens het terugblikken op de Airborne Freedom Run, benadrukt Eva de waardevolle momenten die ze heeft meegemaakt. “Ik heb leuke, nieuwe mensen leren kennen tijdens de Airborne Freedom Run. Daarnaast heb ik veel plezier gehad en ook genoten van de waardering en dankbaarheid die we als vrijwilligers kregen van de lopers. Ik had direct een leuke klik met een van de mede vrijwilligers en heb met haar veel lol gehad tijdens de medaille uitreiking.” Ook de kidsrun op zondagmiddag vond Eva een bijzonder moment. “De kinderen renden vol energie en enthousiasme zo snel mogelijk hun rondje en de trotse ouders moedigden vanaf de zijlijn aan. Dat was geweldig om te zien.” Tot slot drukt Eva haar respect uit voor de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van alle hardlopers ondanks de hitte.

Word ook vrijwilliger!
Voor degenen die overwegen om vrijwilliger te worden bij de Airborne Freedom Run heeft Eva een duidelijke boodschap: “DOEN! Het is een prachtig evenement waar respect voor de geschiedenis en een bijzondere hardloopervaring hand in hand gaan. Het is mooi om daar je bijdrage aan te mogen leveren.

Wil jij vrijwilliger zijn bij de Airborne Freedom Run op 14 en 15 september 2024?
Stuur dan een mail naar evenementen@papendal.nl.