Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Airborne Freedom Run – zaterdag 9 september

09/09/2023

De eerste dag van de Airborne Freedom Run zit erop! Vandaag stond in het teken van de 5km Night Edition. Het ging deze avond vooral om het beleven van een memorabele run. Deze run was voor iedereen toegankelijk. Zowel hardlopers en wandelaars als deelnemers met bijvoorbeeld een rolstoel en/of handbike konden het indrukwekkende parcours afleggen.

Vanavond was extra speciaal omdat het ook voor veteranen mogelijk was om deel te nemen. Zij zijn in beweging gekomen en hebben zich ingezet voor de vrijheid die wij nu ervaren. Daarnaast waren er veel enthousiaste bedrijven die zich met een team hadden opgegeven voor de business run, waaronder onze hoofdsponsor Van Wijnen Arnhem. De business teams hadden een goed verzorgd programma bij Dudok Arnhem, waarnaar ze samen de strijd aan gingen tijdens de 5km run.

Om 20:00 begon de Night Run met het startschot van wethouder Mark Lauriks en om 20:30 ging de Night Walk van start. De deelnemers startten in verschillende waves. De veteranen begonnen als eerste, daarna de business teams en zo verder. Ruim 750 lopers liepen na de start door naar de Eusebiuskerk voor een indrukwekkende voorstelling. Vervolgens liepen de deelnemers langs verschillende hoogtepunten waar tijdens de Slag om Arnhem bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, zoals de Bakkerstraat, het Gele Rijdersplein, Spoorkuil, het Elisabeth Gasthuis, Onderlangs, de Boterdijk, Airborne at the bridge en de Blauwe Golven. Bij ieder hoogtepunt was een QR-code te vinden die de deelnemers konden scannen. Hierdoor kregen ze een geluidsfragment te horen waarin de gebeurtenissen werden uitgelegd. Zo kwamen zij alles te weten over wat zich hier heeft afgespeeld. Verder was er voor de deelnemers nog een bijzondere stop bij Museum Arnhem, waar ze ook een imponerende film te zien kregen. Na de run met een mix van emoties en doorzettingsvermogen eindigden de deelnemers weer in de Eusebiuskerk voor de afsluiting. Daarna konden de deelnemers hun medaille ophalen. De business teams hebben de avond goed afgesloten met een borrel bij Dudok Arnhem.

Op naar morgen waarin we klaar staan voor de 10km run, de verschillende trails en de kids run!