Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Institutionele partner Museum Arnhem

In de Eusebius maak je een reis door de tijd! Stap vijfhonderd jaar terug in de tijd van ridders en kastelen. In een spannende route door de kerkzaal én grafkelders van de Eusebiuskerk maak je kennis met de mensen van toen. In de kerk vind je oude schatten maar is er ook sensatie: hoog aan de toren zijn er namelijk twee balkons, helemaal van glas! Voor het allerbeste uitzicht over Arnhem én de beste selfiehotspot van de stad. Durf jij?!

De Eusebius is internationaal bekend van de Slag om Arnhem. In september 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, stond deze kerk middenin de vuurlinie. De kerk werd beschoten en brandde vrijwel volledig uit. Samen met de John Frostbrug is de Eusebiuskerk de belangrijkste herdenkingsplek voor de Slag om Arnhem.

Op zondag 17 september 1944 was er een kerkdienst in de Eusebius. Toen de preek begon hoorden de aanwezigen sirene, ontploffende bommen en laagvliegende vliegtuigen. Nadat de stroom uitviel speelde het orgel voor het laatst het Wilhelmus en werd er uit volle borst meegezongen. Het was het begin van de Slag om Arnhem. Jan Mijnhart was toen de koster van de kerk en schreef zijn ervaringen in een dagboek. In de Eusebiustoren kun je zijn verhaal zien en beleven.

www.eusebius.nl 

Bijbehorende tags

Dankbaar Sponsoren