Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Voeding en afval

Gezonde en plantaardige voeding is gewoon (h)eerlijk!

Voeding is een belangrijk thema binnen de provinciale programma’s. Dit thema heeft een groot maatschappelijk en economisch belang. De evenementen in Gelderland kunnen als voorbeeld en bron van inspiratie dienen voor andere evenementen, maar ook voor de bezoekers en deelnemers van deze evenementen.

Ook voor Papendal is gezonde voeding een belangrijk thema. Papendal is al jaren ‘world leading’ als het gaat om Topsportvoeding. Het Topsportrestaurant draait sinds 2013 en is een groot succes. Hier worden door het keukenteam diverse innovaties getest en nieuwe producten ontwikkeld. Daarnaast is Eat2Move ook betrokken bij gezonde voeding op Papendal, Eat2Move is een samenwerking tussen provincie Gelderland, de Universiteit van Wageningen en Papendal. Topcentrum Eat2Move werkt aan optimale voeding voor de bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. Nieuwe kennis leidt direct tot innovatieve trajecten met bedrijven voor de ontwikkeling van diensten en producten.

Voeding speelt een grote rol bij duurzaamheid. De komende jaren is het noodzakelijk om met elkaar een omslag maken in het voedselaanbod: minder vlees, maar méér plantaardig voedsel eten en minder voedselverspilling. De Gelderse sportevenementen fungeren hierbij als podium om bezoekers en consumenten te inspireren en stimuleren om anders te gaan eten.

Alle crew en vrijwilligers die ons helpen tijdens de evenementen worden voorzien van gezonde en voedzame maaltijden zodat zij te allen tijde goed kunnen blijven presteren. Papendal biedt hen (h)eerlijk eten aan volgens het Good Food Concept waarbij wij werken met plantaardige, lokale en seizoensproducten en kijken naar minder verspilling.

Duurzame verwerking van ons afval

Afval wordt voortaan zo veel mogelijk voorkomen en zo duurzaam mogelijk verwerkt. Ook is er aandacht voor het zo duurzaam mogelijk omgaan met de drinkbekertjes voor de drank onderweg.