Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Producten en diensten

Kiezen voor duurzame producten is een must!

Voor onze evenementen kiezen wij zoveel mogelijk voor producten en materialen die geschikt zijn voor hergebruik en die milieuvriendelijk zijn. Op Papendal streven we naar een duurzaam inkoopbeleid waarmee ook de markt wordt gestimuleerd naar een meer innovatiegerichte en duurzame aanpak van inkoop. Dit doen we door bij elke aankoop een bewuste keuze te maken.

De organisator kan op verschillende manieren afvalstromen verkleinen en verduurzamen. Dit begint met de vraag te stellen of sommige zaken wel echt nodig zijn of mogelijk anders kunnen. Afval beperken of verduurzamen begint bij het kiezen voor duurzame producten en diensten die bij een volgende editie herbruikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het niet plaatsen van de eventdatum. Bij zaken die echt nodig zijn, kiezen we zoveel mogelijk voor circulaire producten. Dit betekent dat ze na het evenement optimaal hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Om grondstoffen te besparen hebben we ervoor gekozen om de medailles niet meer uit te delen aan alle lopers. Tevens worden de medailles, indien je kiest voor een medaille – dat is optioneel – tegenwoordig van afvalhout gemaakt. Niet alleen het materiaal, maar ook het proces is daarmee een stuk duurzamer dan het bekende edelmetaal.