Schrijf je nu in!

Bestel nu je startbewijs!

Papendal logo diapositief

Van Wijnen Arnhem trotse hoofdsponsor

16/05/2023

Arnhem, 16 mei 2023

De stichting Bridge to Bridge en Papendal zijn verheugd om aan te kondigen dat Van Wijnen Arnhem de hoofdsponsor is van de Airborne Freedom Run 2023 voor de komende 3 jaar. Deze gedenkwaardige run zal plaatsvinden op 9 en 10 september 2023 en is bedoeld om eer te betonen aan de geallieerde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hebben gestreden voor de vrijheid van Europa. De officiële ondertekening vond vandaag, 16 mei 2023, tijdens de partneravond van de Airborne Freedom Run plaats.

De Airborne Freedom Run is een uniek evenement dat hardlopers samenbrengt om de geschiedenis te herdenken en de vrijheid, die niet vanzelfsprekend is, te vieren. Het parcours loopt langs de belangrijkste locaties van de Slag om Arnhem, een van de meest beruchte veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrun zal starten op Papendal en finishen op de markt van Arnhem met uitzicht op de John Frostbrug, die wereldwijd bekend is als de ‘Bridge too Far’.

Als hoofdsponsor van de Airborne Freedom Run 2023 speelt Van Wijnen Arnhem een cruciale rol bij het ondersteunen van dit evenement. De (financiële) bijdrage en de maatschappelijke betrokkenheid van Van Wijnen Arnhem en de andere partners maakt het mogelijk om een onvergetelijke ervaring te bieden aan alle deelnemers en toeschouwers.

Bekendmaking thema 2023 Airborne Freedom Run tijdens partneravond:
Vandaag werd, tijdens de partneravond in Dudok Arnhem, het thema voor 2023 bekend gemaakt: “Meer dan woorden/More than words”. Met dit thema worden woorden omgezet in daden. Laten we met zijn allen in beweging komen om te laten zien hoe enorm onze vrijheid wordt gewaardeerd. Stilstaan bij het verleden en rennen voor de toekomst. Naast het inhoudelijke programma konden de partners ook deelnemen aan de Dudok ART Run. Een 5 kilometer belevingsrun langs 20 iconen op het gebied van erfgoed, kunst en cultuur, ter ere van de twintigste verjaardag van Dudok Arnhem en het eenjarig bestaan van Arnhem Running Tribe.

De Airborne Freedom Run bestaat uit meerdere onderdelen en komt langs historische en iconische plekken in de stad. De finish is bij de Eusebiuskerk.

  • 5 kilometer Nightrun & Nightwalk op zaterdag 9 september 2023
  • 10 kilometer wedstrijdrun op zondag 10 september 2023
  • 1 en 2 kilometer kidsrun op zondag 10 september 2023
  • Trailruns op zondag 10 september 2023

Jochem Schellens, directeur Hotel & Sportcentrum Papendal: “Wij zijn ontzettend trots dat Van Wijnen Arnhem als hoofdsponsor is betrokken bij de Airborne Freedom Run. Dit memorabele hardloopevenement is een écht Arnhems evenement, maar met een internationaal sentiment als het gaat om de historie die met deze run gepaard gaat. De betrokkenheid van dit Arnhemse bedrijf is op meerdere vlakken dan ook veelzeggend waardoor we dit evenement voor de Arnhemmers, maar ook voor een groter internationaal publiek, op een respectvolle manier kunnen organiseren.”

Fabian Bovenlander, directeur Van Wijnen Arnhem: “We zijn enorm trots om ons de komende jaren als hoofdsponsor te verbinden aan dit krachtige en inspirerende sportevenement. Op deze manier leveren we een belangrijke bijdrage om de historie van Arnhem levend te houden en letterlijk in beweging te komen voor onze vrijheid in de toekomst. Samen met onze partners en deelnemers van de Airborne Freedom Run 2023 streven we ernaar om dit evenement tot een onvergetelijk succes te maken”.

Arjan de Vries, voorzitter Stichting Bridge to Bridge: “Onder het motto “More than words” steken we de handen uit de mouwen om te blijven werken aan onze vrijheid. Ook voor hoofsponsor Van Wijnen zijn woorden alleen niet goed genoeg. Hun bijdrage als primaire partner van de Run to Rember Freedom wordt enorm op prijs gesteld”